vineri, 18 iunie 2010

TITULARIZARE 2010



Potrivit Inspectoratului Şcolar Argeş, până la 25 iunie se înregistrează, la centrele stabilite pentru concurs, cererile pentru înscriere la concurs, continuitate pentru detaşare la cerere şi detaşare la cerere prin concurs specific, înscriere la repartizare a suplinitorilor cu post redus, continuitate la suplinire, suplinire în baza notelor obţinute la concursul naţional din iulie 2008 şi/sau la concursul din 15 iulie 2009 (să fie cel puţin nota 5,00).
Cadrele didactice care doresc detaşare prin concurs specific (pe bază de punctaj) se vor adresa mai întâi Compartimentului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru calculul punctajului conform anexei nr. 2 din Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar. Cererile-tip se ridică de la Casa Corpului Didactic Argeş.
Centrele de examen au fost stabilite în Piteşti, după cum urmează:
-la Grupul Şcolar „Astra” se organizează concurs pentru disciplinele religie, educaţie fizică şi sport, filozofie/logică/psihologie/sociologie, discipline tehnice, arte şi învăţământ special
-la Colegiul Naţional Liceal „Zinca Golescu”, pentru educatoare, învăţători şi limbi moderne
-la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, pentru biologie, chimie, fizică, geografie, matematică, informatică, istorie şi limba şi literatura română.

Elevii ar putea ieşi, din toamnă, la cules de mere şi cartofi


Din toamnă, Ministerul Agriculturii vrea să îi scoată pe elevi la cules de mere, struguri sau cartofi. Astfel, copiii din marele oraşe vor putea face cunoştinţă cu "munca de la ţară".

Se impun ''mere de cauciuc'' pentru consumul în şcoli, avertizează nutriţioniştii
"În special copiii din mediul urban nu mai au acest contact cu agricultura, cu producţia agricolă. Trebuie să vadă exact cum se produc fructele, care sunt avantajele unei vieţi sănătoase", a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Primăriile vor trebui să acopere costul deplasărilor din bugetul alocat programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

În proiectul, deocamdată blocat în Camera Deputaţilor, se prevede ca pe lângă lapte şi corn, fiecare elev să primească zilnic şi câte un măr. În actul normativ se mai spune că elevii vor fi puşi la muncă, dar vor participa şi la concursuri tematice cu premii şi vor primi broşuri din care vor putea afla beneficiile consumului de fructe şi legume proaspete.